Brand Perfumes

Цікаві факти про парфуми

Парфуми – це чудовий елемент образу, який створює гарний настрій, підкреслює переваги власника. Це аксесуар, який ніхто не бачить. Але без нього важко уявити образ завершеним! Де з’явився перший парфум? Якими цікавими властивостями має той чи інший запах? Сьогодні ми пропонуємо вам ознайомитись з цікавими фактами про парфумерію, які будуть цікаві всім!

  • Наука, яка займається вивченням сприйняття запахів, називається ольфактометрія.
  • Якщо говорити про найдорожчий парфумерний інгредієнт, то, мабуть, це мускус кабарги. За 1 кілограм такого екзотичного мускусу потрібно викласти 60 000 доларів. Звичайно, мускус кабарги застосовують тільки в найдорожчій парфумерії.
  • Найдорожчим ароматом є — The Spirit of Dubai Parfums by Nabeel ультрарозкішний парфумерний бренд з ОАЕ, представив, Shumukh, вартістю 1,295 мільйона доларів США.
  • Існує їстівний парфум. Його придумали Шереф Мансі, біолог із Гарварду та австралійський парфумер Люсі МакРей. Технологія така. Потрібно проковтнути своєрідну ароматичну капсулу і потім разом з згодом виділятимуться аромо-речовини. Зараз такі парфуми не дістати у вільному продажу, оскільки вони проходять різноманітні тестування.
  • Достеменно відомо, що парфумерією користувалися за Біблійних часів — у Біблії є кілька згадок про використання ароматичних олій.
  • Для того, щоб пахнути прекрасним ароматом жасмину багато дівчат у Стародавній Греції укладали у свої зачіски невеликі мішечки з екстрактом жасмину та козячим жиром, який незабаром танув на спеці та сповзав на обличчя, шию та плечі надаючи їм запаху жасмину.

  • Знання парфумерії прибуло до Європи вже у 14 столітті частково завдяки поширенню ісламу.
  • До Європи перші парфуми потрапили зовсім не для людей. Вони були призначені для виробів зі шкіри (рукавичок, взуття, ременів та іншого). Завдяки їм позбавлялися неприємного запаху свіжовиробленої шкіри.
  • 10 000 – кількість різноманітних запахів, які ми можемо розрізнити.
  • Ми насправді можемо відчувати запах страху. Експерименти показали, що хімічні сполуки запаху поту можуть видавати певні емоції. А запах коханої людини може асоціюватись із щастям!
  • Парфумер Жан Карль (1892 – 1966) до кінця життя втратив нюх. Тим не менш, саме в цей період життя він створив одні з найуспішніших ароматів у світі, просто згадуючи запахи нот і молекул.
  • За один раз ми можемо відчути лише три аромати. Після цього магічного числа наш нюх не здатний диференціювати запахи. Якщо ви знову хочете тестувати аромати, прогуляйтеся вулицею або вдихніть запах кавових зерен – вони здатні очистити нюхові рецептори.

  • У жінок нюх розвинений краще, ніж у чоловіків, оскільки вони мають на 50% більше нюхових сенсорів у головному мозку. Тому якщо ваш обранець слухатиме ваші нові духи та скаже, що нічого не відчуває, не звинувачуйте його.
  • Є один аромат, який для всіх пахне абсолютно однаково, — це цитраль, штучно виведений альдегід з цитрусовим запахом, що використовується у парфумерії.
  • Ви чуєте парфуми та інші запахи тільки на вдиху. При видиху запах зникає, і ви не відчуваєте.
  • У 1370 році з’явилися на світ перші парфуми в Угорщині. Суміш ароматних олій та алкоголю – ось основні компоненти парфумів.
  • Chanel №5 є найпопулярнішими духами у світі. Ви тільки подумайте: щохвилини хтось купує флакон парфумів. Саме на цих духах вперше з’явився їхній фірмовий знак.

  • Для більшої стійкості наносьте аромат після душу. Після лазневих процедур шкіра розпарена та волога. Аромат «прилипає» як влитий. Візьміть за правило: робіть пару пшиків одразу після душу. Такий шлейф протримається довго. А перед виходом можна просто «оновити» аромат.
  • Не варто розтирати парфуми на шкірі. Не треба думати, що ретельне втирання збереже аромат на довгий час. Навпаки – значно скоротить його дію. Річ у тому, що під час тертя виділяється тепло. Це може зруйнувати верхні ноти духів.
  • Традиційно вважають, що необхідно бризнути кілька крапель на зап’ястя, на шию, за вуха. Але не варто залишати поза увагою волосся. Вони створюють м’яку хмару аромату. Тепер вітер – ваш найкращий друг.