Brand Perfumes

Як правильно користуватися кремами з SPF

Сонячне випромінювання негативно впливає на стан шкіри. Важливо пам’ятати, що шкіра обличчя піддається впливу УФ-променів цілий рік. Тому протягом року необхідний належний догляд і захист від сонця. Макіяж з високим фільтром SPF 50 або навіть 50+ захищає ніжну та чутливу шкіру обличчя від шкідливого випромінювання, запобігаючи появі зморшок та старінню.

Сонцезахисний крем завжди має цифру біля букв SPF. І чим він вища, тим сильніший захист. Вважається, що креми з SPF краще відбивають промені групи B, тоді як креми з PPD краще відбивають промені групи A. Хороший сонцезахисний крем містить обидва ці фактори, і це буде зазначено на упакуванні.

Креми з високою здатністю фільтрації ультрафіолету повинні бути частиною вашого щоденного догляду. Наносити їх слід вранці після очищення шкіри та нанесення зволожувального денного крему, тобто під макіяж. Однак, навіть якщо ви використовуєте самий фільтрувальний крем для обличчя, він не забезпечить захист протягом усього дня. Наносити крем з фільтром необхідно кожні 2-3 години, а також після купання або потовиділення. Навіть якщо сидіти біля вікна під час роботи, потрібно повторно нанести засіб, оскільки скло не блокує стільки UVA- та UVB-променів.

Однак наразі недостатньо досліджень, щоб показати, наскільки ефективним є повторне нанесення SPF після макіяжу. І є підстави вважати, що це не ідеально, оскільки ми знаємо, що сонцезахисний крем працює найкраще, коли його розміщують якомога ближче до шкіри. Якщо для вас це проблема, ви можете скористатися пудрою або спреєм, що освіжає з SPF-фільтром. Іншим рішенням є BB крем, який містить як сонцезахисний крем, так і тональний крем.

 

  • Креми SPF 15 та SPF 20 добре підходять для використання восени та взимку, коли сонце не таке активне.
  • У літній період у місті доречно використовувати крем із фактором захисту від 30 до 50.
  • А на відпочинку у спекотних країнах чи в горах рекомендовані кошти із SPF від 50 до 100.

Дослідження показують, що люди часто використовують недостатньо сонцезахисного крему, щоб захистити себе. Більшість викликає лише чверть кількості, необхідної для всього організму. Приблизно два міліграми крему потрібно на квадратний сантиметр шкіри, щоб досягти бажаного SPF-захисту. Оскільки всі люди різні, це може означати більше або менше сонцезахисного крему залежно від форми вашого обличчя. Для полегшення нанесення ви можете відміряти достатню кількість крему для обличчя та шиї за правилом двох пальців (сонцезахисний крем покриває довжину середнього та вказівного пальців).